Защитникът на Лудогорец и националния отбор Йордан Минев даде кратък брифинг в сградата на БФС след като бе изслушан за допинг скандала, който избухна днес. Президентът на Дисциплинарната комисия на ФИФА спря временно правата на Минев, съобщава официалният сайт на Световната футболна централа. Причината затова е, че играчът е дал положителен допинг тест в световната квалификация срещу Малта (2:1). Футболистът е със спрени права първоначално за 30 дни, но не се споменава неговото име .Анализът на „А“ пробата на българския национал е показала наличие на забранени вещества, които са включени в списъка на Световната антидопингова агенция.

„Писмото, което дойде лично мен много ме изненада! Както и доктора на националния отбор. Надяваме се всичко да се размине защото, това което ми е бито го има описано в документ преди и след мача. Явно е станало някакво разминаване и недоглеждане. Вярвам, че тези дни всичко ще се изясни и ще мога да си играя пак”, започна изказването си Минев.

„Ден преди мача с Малта ми бе поставена инжекция ставно. Беше описана преди мача и след мача. Незнам защо се получи така. Още повече, това което ми е бито не е допинг. То не ми дава сила”, продължи с хронологията десният защитник.

„В момента пращаме писма до ФИФА, правим си защита за да можем да получим отговор защо е това тяхно писмо, че съм уличен в допинг. Аз не съм направил нищо нередно, всичко е описано в документите. Затова не го мисля най-тежкия вариант”, категоричен бе данчо.

„Аз хапче не си слагам в устата. След като вчера ми казаха, че съм уличен в допинг все едно ми казаха, че съм бременен. Щях да припадна като ми казаха „допинг” по телефона”, завърши националът.