Помощник треньорът на Пирин Гоце Делчев Минчо Минчев заяви след разгромната загуба от Ботев, че пловдивчани са им изнесли футболна лекция. Минчев бе категоричен, че Ботев Пловдив ще бъде новият шампион на България.

„Това беше футболна лекция. Класни чужденци, класни футболисти. Ние тръгнахме предпазливо, но допуснахме много бързо голове. На полувремето 3-4 футболисти искаха смяна. Лек втори гол. Нямахме и късмет“, коментира Минчев.

„Ако продължава Ботев да играе по същия начин, за мен те ще станат шампиони“, добави асистентът на Тенчо Тенев.

„Направихме 2-3 хубави контраатаки. Говорихме да затворим играта, но за 15 минути допуснахме три гола. След четвъртия гол момчетата рухнаха.

„Лошото е, че днес не проявихме и духа, който трябваше. За мен Ботев е новият шампион на България. Аз много ще се радвам, ако това се получи. Пирин Гоце Делчев и през този сезон ще е изненада. Който ни подцени, всеки ще бере ядове. Бях наясно, че Ботев няма да ни подцени. Това е нашето ниво. Нивото на Ботев е много високо. Желая от все сърце Ботев да елиминира Щутгарт, а също така и на Лудогорец да победи Партизан“, каза още Минчо Минчев.