Спортният директор на Локомотив Пловдив Бранко Милованович ще се опита да уреди втори пореден зимен лагер в испанския курорт Марбея. Сърбинът заминава за Испания веднага след двубоя между Славия и Локо Пловдив в петък.

Милованович ще опипа почвата на място и ще провери условията, които предлагат базите в Марбея за зимна подготовка. Спортният директор на „смърфовете“ се прибира днес от Румъния, където изгледа на живо победата на Манчестър Юнайтед над Оцелул в Шампионската лига.

Все още не е ясно, колко лагера през паузата в първенството ще направят „черни-белите“. По всяка вероятност първият етап от подготвителния период ще се проведе по традиция в комплекс „Пири“ в Банско.

Междувременно, стана ясно, че Драган Канатларовски ще може да разчита на Джереми Родригес и Даниел Георгиев в двубоя срещу „белите“. Двамата бяха заменени принудително по време на мача със Светкавица, но са възстановени от травмите си и ще бъдат на разположение за мача.

Почти сигурно на вратата на Локомотив за мача със Славия ще се завърне Флориан Лучини, който пропусна последните шампионатни срещи на своя отбор. Твърдо аут от сметките на Канатларовски са Христо Златински и Базил де Карвальо.