Спортният директор на Локомотив Пловдив Бранко Милованович изненада медиите в Пловдив с признанието, че е подал оставка след загубата от Славия в миналия кръг. Останал разочарован от безличната игра на отбора, сърбинът е казал на Коко Динев, че е готов да поеме отговорността и да напусне клуба. Босът на „черно-белите” обаче е отхвърлил оставката с мотива, че няма да прави кадрови промени до края на полусезона.

„Нормално е като спортен директор аз да нося отговорността за представянето на отбора. Бях страшно разочарован от бездушието, което показахме срещу Славия, и си подадох оставката, която обаче Коко Динев не прие. Надявам се че футболистите ще се отърсят бързо и ще видим различен отбор в мача с Черно море”, заяви Милованович.

„Когато дойдох в Локомотив, казах, че ще стабилизираме школата и ще направим изкуствено игрище. И двете неща вече се случват”, допълни сърбинът.

На въпрос на Гонг защо при наличието на трима юношески национали нито един от тях не попада в групата, дори за протоколни мачове, като този със Светкавица, Милованович прехвърли топката към Драган Канатларовски с думите: „Все пак не мога аз да решавам всичко. Отговорността за състава я носи треньорът, и не са истина спекулациите, че аз редя отбора на Драган Канатларовски”.

Милованович се закани, че ако остане на Лаута и през пролетта, той ще направи чистка в отбора, след която много от настоящите футболисти ще напуснат клуба. В случай, че се радели с Локо Пд, Милованович намекна, че не е изключено да започне работа в Цървена звезда.