Милен Танев подписа тригодишен договор с родният си клуб. Юношата на старозагорци разкри пред BeroeOnline, че очаква отборът да се представи още по-добре от миналата година.

- Добре дошъл отново в Стара Загора, тук от където започна с футбола. Първите ти впечатления и какво е усещането да се завърнеш отново в Берое?

- Много се радвам, че се завърнах в родният си клуб. Това е една моя детска мечта. Надявам се всичко да потръгне добре.

- Как се стигна до това отново да дойдеш в Берое? През миналата година за 6 месеца бе в Берое като преотстъпен, а след това отново се завърна в Балчик.

- Да, Илиан Илиев ми звънна през миналата година и бях преотстъпен за 6 месеца. Имах договор с Черноморец (Балчик), който не искаха да разтрогна. Искаха да ме преотстъпят с опция за закупуване, но тогава не се получи. Сега вече всичко е нормално.

- Как се чувстваш чисто физически, подготвен ли си да играеш в Берое?

- Спечелването на купата е много голямо изживяване, което и аз го почувствах. Добре съм подготвен. Играх във всички срещи на Черноморец (Балчик) и се надявам да се наложа в Берое, и също да играя във всеки мач.

- Да кажеш точно на какъв пост играеш – като офанзивен халф, дефанзивен или просто зависи от схемата на игра и това което треньора прецени?

- По принцип когато даден треньор ти каже да играеш на даден пост играеш на него. Играя офанзивен халф, увличам се повече в атаката. В дефанзивен план съм малко по-нескопосан, но работя по този въпрос и се надявам да израстна.

- Как виждаш Берое през пролетният полусезон? Отборът е на 7-ма позиция, само на 5 точки от зона Лига Европа. Програмата е добра, почти всички силни отбори идват в Стара Загора…

- Тежки мачове ще са. Ще има зрителски интерес, защото тук публиката винаги е пълнила стадиона. Мисля, че отборът ще се представи още по-добре от миналата година като класиране. За Купата на България вече отпадна, но от най-добрият отбор в момента в България. Надявам се за втора поредна година да играем в Европа.