Топталантът на Черноморец Милчо Ангелов разтрогна договора си с клуба заради неполучени суми, съобщава БТА. 19-годишният нападател не е получавал пари по договора си за календарната 2014 година и логичното му решение беше да си тръгне от клуба.

Освен Милчо Ангелов, договорите за момента си прекратиха вратарят Стефано Кунчев, защитниците Траян Траянов и Крум Стоянов, халфовете Лъчезар Балтанов, Симеон Райков, нападателят Преслав Йорданов и Милен Василев, за който пък дори се говори, че е изкарал и проби в ЦСКА.

Същото се отнася и за чужденците, повечето от които стават автоматически свободни агенти. Това са вратарят Младен Живкович, защитникът Александър Дамчевски, Жереми Манзоро, Годфред Бекое, а крилото Карлос Фонсека е пред трансфер в Ботев Пловдив.

"Съжалявам, че отборът изпадна. Не е моя работа да коментирам причините и да навлизам в подробности. Искам на първо място да благодаря на нашите привърженици за подкрепата, която винаги съм чувствал. Където и да отида, Черноморец остава в моето сърце", каза още Милчо Ангелов след като прекрати договора си.

На стадион "Лазур" все още не е ясно каква ще бъде новата стратегия. Очаква се среща между представители на акционерите, а последните слухове са за включване в управлението и на хора от сериозна бургаска фирма. Едва след тези разговори ще стане ясно и кой е новият старши треньор. Привържениците предпочитат това да бъде местен човек, който е свързан с клуба и с футбола в Бургас, а новата стратегия да бъде ориентирана към налагането основно на собствени кадри, каквито са били традициите.