"В момента няма проблем за медиите да снимат мачовете от `А` група. Има за вестниците и списанията. От следващия сезон обаче ще се плаща", заяви Валентин Михов.

Уредникът по продажбата на тв и авторските права в "А" група заяви, че няма проблем да се правят снимки на мачовете от "А" група, макар наскоро групировката "Арена Футбол" да забрани това, заявявайки, че държи правата за фотографиране и поисквайки сериозна сума, за да допуска чужди фотографи на стадионите. Михов увери, че може да се снима, стига фотографите да са от реномирана медия, а проблем може да има за някои вестници и списания. Освен това, той добави, че ще организира среща с фотожурналистите, информира БГНЕС.

"За медиите няма проблем в момента да снимат. Има за вестниците и списанията. Но това ще се регламентира в близките две седмици, ще се съберем на една среща с фотожурналистите", сподели Михов.

"В момента не се плаща нищо. Вървете на запад, снимайте без акредитация, да видим какво ще стане. Никой не плаща в момента. Футболните клубове си получиха първи парите. Има тв права и авторски права. Трябва да се направи регламент. Идват на мачове на Левски и ЦСКА хора от вестници, които не знам дали ги има на картата, нямат акредитация. Ще има ред. 100 журналисти, 200 фоторепортери, не може така. Защо от една медия ще идват четирима фотографи. За в бъдеще във всички случаи ще се плаща. Следващата година може би", добави Михов.