Валентин Михов изказа мнението си след днешното Общо събрание на Професионалната футболна лига, на което отново не бе взето решение за намаляването на отборите в А група.

„Това бе осмо събрание на тема брой на отбори, начин на провеждане на първенството, администриране. До този момент има само повторения, повторения, без нищо да се случва. Днес направих доста сериозни предложения, но намерихме подкрепата само от Черноморец, Левски, Литекс и ЦСКА, които смятат, че с намаляване на отборите ще повишим качеството на професионалния футбол”, коментира в Михов.

‘Разбира се обаче Общото събрание решава тези въпроси. Минахме през всеки един член, даде се възможност на всеки да си каже мнението. Отново обаче надделя мнението, че отборите в А група трябва да си останат 16. Ако искаме да правим професионална лига, трябва да направим като в Англия: да има две лиги, едната да си е за Висша лига и друга, която да си развива всякакви дейности свързани с професионалния футбол”, каза още босът на Професионалната футболна лига.

„Законово нещата могат да се получат, ако признаят тази лига. Има си документи и признания от УЕФА, трябва да се мине първо през БФС. Това съществуване на Професионалната лига мен лично не ме удовлетворява. Имаме две неща върху които можем да въздействаме и това са: организация на Суперкупата и Купата на България.”

„Масовостта е това. Ние не разбираме все още, че професионалния футбол може да помага на аматьорския, когато е наистина професионален и сериозните инвестиции и сериозните средства са там. Когато имаме професионален футбол той помага посредством средствата, които ще акумулира. Искахме да направим това, което правят хората в Европа и да го приложим според българските стандарти. Статуковото обаче показа, че болшинството от клубове не желае, въпреки че вече 12-13 клуба искат намаляване. Доволен съм от това разискване, но липсват все още ангажираните хора, собствениците, президентите да присъстват и да решаваме нещата за кратко време, да излезем с 2-3 решения, които да облекчават тяхната работа”, допълни Валентин Михов.