Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов разкри, че от новия сезон в България ще има първенство на резервните отбори.

„Резервни отбори ще има от новата година. Идеята ни е да бъде като в Англия. Ако играят първите отбори в неделя, вторите играят в понеделник”.

Михайлов коментира и ситуацията около назначаването на нов национален селекционер: „Имах голямо желание да назначим чужденец. Имахме срещи с известни специалисти, но по различни причина не успяхме. Те не са само финансови, а и са свързани с това, че не искат да живеят в България. Сред българите варианти бяха Димитър Пенев и Пламен Марков”.

„Разговаряхме три, четири пъти с Балъков. Той имаше доста изисквания за многоброен екип, което щеше да изисква много пари”, разкри бившият национален вратар в студиото на Ринг.

„В договора на Пламен пише, че той не може да бъде показван пред трети лица. Допълнително се подписва едно споразумение между играчи и треньори за евентуално класиране и треньорът взима процент от това възнаграждение”

„Изпълнихме на 80% исканията си за програмата. Това, че бяхме домакините също изигра своята роля. Иван Вуцов бе поканен лично от мен, съобразено с Пламен Марков. Ние искахме да подновим договора на Сашо Станков, но той желаеше да продължи кариерата си на клубно ниво.

„Мисля да направя изпълком между 10 и 15 февруари, на който да бъдат назначени треньори на всички национални гарнитури”.

„Преценката за работата на Христо Стоичков я дават резултатите. Имаме отбор, с който не можем да се срамуваме. Опитваме се да се класираме на всяко първенство, но това не е някаква даденост”.

Ежедневно се говори с Весела Лечева за базите. За пръв път БФС направи над 40 игрища из цяла България. Все пак не всичко зависи от нас, ние упражняваме нужния натиск. Ще имам среща с г-н Станишев до края на месеца, на която ще обсъдим тези проблеми”, допълни Михайлов.