Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви след днешния Изпълком, че дублиращата група, която ще стартира през есента, ще бъде задължителна за всички отбори от А група.

„Първенството ще бъде задължително за всички отбори от А група, като остава да уточним всички пречки като червени картони, в кой ден да се играят мачовете, кои играчи имат право да играя, къде да са картотекирани, като това трябва да бъде ясно до март.”

„Който иска да развива футбол ще трябва да помисли и за тази група. Исках това да се случи още миналата година и бяхме обвинени от повечето отбори, че не стана. Сега няма да имат право на оправдания.”

Михайлов обяви, че при избора на Иван Колев за треньор на младежите е фактът, че досега той е водил основно национални отбори, което ще му е от полза при работата с лъвовете.

„В бъдеще, когато стадионите бъдат предоставени на клубовете и те не ги пооправят, тогава клубовете няма да имат оправдания при лицензирането”, каза Михайлов по проблема с базите, които изглежда най-накрая ще попаднат в ръцете на клубовете.

„Само пет стадиона са държавни, останалите са собственост на общините, което повече улеснява отдаването. Доколкото знам ще има директно възлагане на концесия на тези отбори, които в момента ползват тези стадиони като ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив и Локо София”, уточни президентът на БФС.