Министерството на физическото възпитание и спорта излезе със специална декларация по повод появилите се информации в различни медии, че ПФК ЦСКА АД ще получи стадион „Българска армия” за срок от 30 години.

Ето какво се казва в документа, разпространен от МФВС:

„С ръководството на ПФК ЦСКА АД действително се водят разговори за отдаване за безвъзмездно ползване на стадион "Българска армия" и базата на "Панчарево". Преговорите обаче все още са далеч от финализиране. Основната пречка е, че към 25 януари ПФК ЦСКА АД има задължения към МФВС в размер на 1 803 935,34 лв. за стадион "Българска армия" и базите на "Панчарево" и 4-ти километър. Докато тези задължения не бъдат изчистени, законово няма как ЦСКА да получи спортните съоръжения за ползване.”

„В момента се търсят варианти за погасяване на дълговете. Според Закона за физическото възпитание и спорта, спортни обекти и съоръжения - държавна и общинска собственост, могат да се предоставят за ползване за срок до 20 години на спортни организации и спортни клубове при условие, че кандидатът няма финансови задължения от публичен характер към държавата или общината към датата на подаване на искането. Към момента ПФК ЦСКА АД не отговаря на това изискване. При сключването на договора кандидатът трябва да предложи за изпълнение програма за поддръжка и модернизация на съответния спортен обект и съоръжение или за изграждането на нови спортни обекти и/или съоръжения, съгласувано със собственика на имота.”

„МФВС има желание да отдаде стадион "Българска армия" и базите на Панчарево на ПФК ЦСКА АД, за да може там да се развива спорт на съоръжения, отговарящи на световните изисквания. Но докато не видите подписан договор между двете страни, не вярвайте, че това се е случило", се казва в съобщението на Министерство на физическото възпитание и спорта.