Мениджърът на Ивайло Петев Венци Митов говори за това как е бил на последния мач на АЕЛ в Кипър, ще остане ли там, има ли интерес към треньора. Митов говори и затова дали е търсен Петев от Ботев Пд, Тодор Неделев ще се връща ли в Ботев и какво е състоянието на Антон Огнянов след дългото лечение и повторното му връщане в Левски.

„Бях в Кипър на последния мач на АЕЛ. Наистина инфарктен мач. В началните минути, отборът на Петев играеше много добре, контролираше мача, но момчетата не успяваха да вкарат. За сметка на това получиха гол при първата ситуация за Омония. Това беше и ключов момент в мача. Играчите на АЕЛ се притесниха, явно напрежението си оказа думата и не успяха да вкарат през първата част.

Второто полувреме пак започна по-добре за АЕЛ и пак при една контраатака инкасираха гол. Малко след това обаче футболист на Омония бе изгонен и това бе стимулиращо за играчите на Петев. Първо намалиха резултата на 2:1, а в 87-та минута изравниха. 10 секунди преди края на мача едно младо момче, което малко преди това Петев пусна, вкара победния гол.

След мача говорих с Ивайло и му казах, че ако всичките му победи са такива, няма да ходя повече на негови мачове, защото ще получа инфаркт.

Искам да кажа, че когато отидохме октомври месец в Кипър той даде интервю, в което заяви, че е в АЕЛ, за да спечели титлата. Тогава хората му се смееха в Кипър, защото ако го сравняваме с българските отбори, АЕЛ е тим от ранга на Славия и Берое, без да обиждам двата отбора.

Не бих казал, че нещата там са както в България. Според Петев и футболистите, с които съм разговарял, всички получават парите си навреме. Дори и да има забавяне, то е минимално.

„Бях един час преди мача на стадиона. Десет минути преди старта на двубоя се видях с вицепрезидента на АЕЛ. Той бе бесен, защото бяха установили, че двама от основните им играчи нямат картотеки. Просто липсваха и така те не взеха участие в важния мач.

Има ли интерес към Петев?

Ивайло успя да направи в Кипър неща, които са оценявани от хората. На него му е необходим един равен, за да спечели титлата и няма как водещите отбори да не проявяват интерес към него. Все пак обаче той е обвързан с АЕЛ и най-важното е в момента да спечели титлата. Само искам да ви кажа, че има отбори от Западна Европа, които следят ситуацията с Петев. Водещи отбори от Австрия и Германия. Има и два отбора в Русия, които също имат „апетит“ към него. Каквото и да се случи, ще бъде след края на първенството.

Не съм говорил с Петев какво е точно неговото желание. Искаме да изчакаме края на първенството, да проведем разговори с ръководството и да изберем най-доброто за него.

Вариант ли е бил Петев за Ботев Пловдив?

Никой от Ботев не е разговарял с Петев. Той към момента няма намерение да се върне тук.

АЕЛ ще играят в 3-тия квалификационен кръг на ШЛ, но с потенциала, с който разполагат, не мисля, че могат да направят нещо запомнящо се. Това ще е една от темите на разговор с ръководството.

Случката с феновете на Левски?

Това е отдавна в историята и няма защо да се връщаме на тази тема. Може би по-добре стана така, за да разберат хората, че не е случаен треньор. Дали е възможно някога да е начело на Левски? Никога не казвай никога.

За Антон Огнянов

Пред малко се чух с него. Всичко около него премина успешно. Вече тренира с топка, но не се включва на 100%. Работи усилено с кондиционния треньор и с физиотерапевта. Надяваме се за началото на подготовката на Левски да е готов.

В момента за българските клубове е важно да бъдат реализирани трансфери в Европа. Ясно е, че много от тях изпитват финансови затруднения и това един от начините да генерират приходи.

Тодор Неделев?

Нямам информация, че той ще се връща в Ботев. Не знам до колко това е възможно, но си мисля, че за такъв млад футболист е важно да играе. Това, че не играе в Майнц не е добре за неговото развитие. Може би ще е по-добре да се върне за 6 месеца в Ботев и да играе в евротурнирите.