Арменският полузащитник Самвел Мелконян отклонил оферта от унгарското първенство, за да остане в Черноморец (Бургас), призна самият той. По време на пробите си в Бургас с него се свързали представители на унгарския Дьор ЕТО, в момента на 2-о място в местната лига.

"Офертата на унгарците беше малко по-добра, но аз бях дал дума на Черноморец, че оставам тук и няма как да се отметна от обещанието си. Освен това, проверих в интернет, че българското първенство е по-силно от унгарското и върху него има по-сериозно внимание“, обясни Мелконян пред репортер на БТА. Той допълни, че за изборът му натежало и мнението на бившия му треньор в Бананц Ереван Неделчо Матушев, който в момента води втородивизионния Черноморец Поморие.

"Разбрах от Матушев, че Черноморец е много амбициозен отбор, с добра база за работа и един от най-добрите треньори изобщо в България. Той ми каза, че няма да сбъркам и се радвам, че съм тук. Успях малко да поразгледам града и ми харесва. А за момчетата в отбора мога да кажа, че са чудесни, бързо ме приеха и се сприятелихме“, обяснява Мелконян, който има 29 мача в националния отбор на своята страна.

"По принцип мога да играя и като десен външен халф и като ляв външен. По няколко години съм бил на всяка позиция, така че без проблем мога да се адаптирам".