„Интернационалната“ команда на Етър изненада Черно море в мач от 17-ия кръг на А група. Великотърновци се наложиха с 1:0 на „Тича“ с гол ма Мехмед Мехмед от над 30 метра. С победата си „болярите“ се отлепиха от дъното в класирането и вече са на 14-та позиция поне до утре, когато са останалите мачове от кръга. Домакините от Черно море надиграха своя противник, но за пореден път не успяха да се разпишат под ръководството на старши треньора Георги Иванов – Гонзо. В състава на гостите личаха едва три имена на български футболисти, докато всички други бяха чужденци.

Резонно мачът започна с домакински натиск за Черно море, като още в първите няколко минути, Георги Илиев и на два пъти Райков имаха възможности да се разпишат, но шансът бе на страната на гостите.

Първият удар към вратата на Китанов дойде едва две минути преди края на първото полувреме. Протасевич пробва да изненада стража на домакините, но изстрелът му мина встрани от вратата.

През втората част възпитаниците на Георги Иванов бяха още по-настоятелни, но противно на логиката, гостите бяха тимът, който реализира. Веднага след подновяването на играта, домакините се хвърлиха в яростни атаки, но на два пъти Идалго пропусна стопроцентови положения.

Всичко в мача бе решено в 77-ата минута, когато Мехмед реализира единствения гол в мача. Халфът на „болярите“ овладя в центъра на терена, напредна леко и с удар от над 30 метра, изненада Китанов.

След гола футболистите на Черно море се опитаха да стигнат поне до изравняване, но вратарят Филипович бе на висота и успя да спаси положенията, създадени от домакините.

Така Етър записа втора поредна победа през пролетта, след успеха си срещу Монтана в миналия кръг. Поражението пък бе второ поредно за Черно море и Георги Иванов. В първия пролетен кръг „моряците“отстъпиха на шампиона в Разград.