Камерунският национал Емил Мбамба направи първа тренировка с Ботев Пловдив днес. 27-годишният нападател още с първите си докосвания загатна за високата си класа, и стана ясно, че Пичони няма да има колебания дали да го остави в отбора. Остава да бъдат уточнени някои клаузи по договора на игралия за Витория Сетубал футболист преди да бъде сигурно, че той ще носи „жълто-черния” екип през настоящия сезон.

В същото време, посрещнатият с големи надежди в Пловдив таран Еме Куду изненадващо бе освободен от тима, като причина за това е слабата форма, в която се намира.

В тренировката на „канарчетата” се включиха още двама италиански играчи – вратар и защитник. Стражът се казва Морело и за последно се е подвизавал в Пиза, а бранителят Гонела е играл за Салернитана.

Заниманието пропуснаха Ален Карлет и Даниел Ола, които се прибират в България с по-късен полет. Всички италианци бяха в тридневна почивка в родината си.

С Ботев продължава да се подготвя централният защитник Густав, който има сърдечни проблеми, но ще му бъдат направени повторни изследвания, преди да се вземе категорично решение дали да бъде освободен от отбора.