Старши треньорът на Локомотив Пд Неделчо Матушев даде обширно интервю за Gong.bg, в което говори за това дали остава начело на тима, ще работи ли с останалите в екип за постигане на поставените цели, за конфликта със Лазаров и в какви отношения са двамата сега, за отношенията му с Бранко Милованович и Христо Бонев, както и за евентуалното завръщане на Базил де Карвальо. Естествено, че попитахме Неделчо и за предстоящия мач на Локомотив със Славия, идната събота от 15 часа на стадиона в парк „Лаута”.

- Г-н Матушев актуален ли е въпроса с оставането ви в отбора? Продължавате ли да сте старши треньор?

- Да. Актуален е въпроса, но аз не веднъж съм казал, че договора ми с Локомотив е до лятото, така че оставам. До този момент никой не ми е казал, че не съм треньор на Локомотив и аз си изпълнявам задълженията.Проведох днес тренировка и продължаваме да се готвим за мача със Славия.

-Защо според Вас се случи така, че последните няколко дни имаше „буря” около Локомотив Пд ?

- И аз не мога да си обясня. Това ми бяха и днес първите думи пред футболистите преди началото на заниманието в съблекалнята. Казах на момчетата, че това, което се пише по медиите не трябва да му обръщат внимание и всичко това не трябва да им повлияе, защото през април месец ще е много трудно за Локомотив, когато може да се реши както участието в турнира за Купата, така и участието ни в първенството.Опитах се да им кажа, че всичко това, което се случва в нашия отбор през последната седмица да рефлектира върху мен, а те да са спокойни и да радват с игрите си нашите фенове. Футболистите с игрите си накараха феновете ни да мечтаят за нещо по- голямо във футбола.

- Появиха се най-различни причини за евентуалното Ви напускане – от направена лоша селекция до конфликт със Здравко Лазаров, което е причина за евентуалното ви оттегляне от поста, който заемате. Каква е истината?

- Хората, които са отстрани може би не знаят нещата от кухнята. Аз съм си дал на нашия собствени какви хора ще ми трябват, той има добри контакти. Що се отнася до конфликта със Здравко Лазаров, това са нормални неща. В момента сме в прекрасни отношения, това беше един малък инцидент.

- Много хора мислят, че ще стават промени от това, че Христо Бонев напусна лагера в Сандански, с появата на новия спортен директор?

- Не искам да ги коментирам тези неща, защото може да го каже само господин Бонев. Но това което стана, дано не повлияе негативно на момчетата. И на мен ми е неприятно, че загубихме в Ловеч, и аз искам да побеждаваме всеки мач, но не трябва да забравяме, че това е един спорт, а в спорта трябва и малко шанс.

- Много хора се чудят тогава защо не сменихме левия бек, един от братята Бенжелюн?

- Вижте, това са неща от кухнята, аз поговорих със Самир и Юнес, аз не искам да давам тази информация. Наистина на Самир не му беше най-добрият мач, допусна някои грешки.

- Бихте ли работили всички за интересите на Локомотив? Като започнем от Коко Динев, Христо Бонев, Вие, новият човек в отбора Милованович, вашите помощници, нов кондиционен специалист?

- Ние за кондиционен треньор много отдавна говорим и смятахме да привлечем. А въпросът мисля, че е излишен, защото който работи в Локомотив, работи за името и израстването на клуба. Не вярвам нито Бонев, нито Узунов, нито нашият собственик, нито новите да работят против Локомотив. Всички сме се събрали за една цел.

- Какво е вашето отношение към новото попълнение на отбора? Завръщането на Базил де Карвальо ще бъде ли тази частта от пъзела, която ще нареди отбора така, че да заиграе както беше и през есента?

- Мисля, че отборът игра и през пролетта добре. Наистина може още повече нашето развитие да претърпи скок с привличането на Карвальо. Аз съм казвал, че не само футболните му качества са добри, но той и като човек много помагаше в колектива на нашия отбор.

- Спокойствие ли е нещото, което най-много трябва на отбора на Локомотив?

- Аз мисля, че точно това му трябваше на отбора на Локомотив през тези две седмици.

- Предстои мач със Славия. Ще успеете ли този важен мач да го вземете?

- Аз искрено се надявах и ще направим всичко възможно да победим отбора на Славия, защото те наистина са един силен отбор и имат много силно нападение, постоянно следя изявите им. Действително ни предстои един много труден мач, статистиката показва, че Локомотив трудно играе със Славия, но се надявам в събота да бъдем победители.

- Много фенове се питат, дали Базил де Карвальо може да играе още срещу Славия?

- Всичко е възможно, нека първо пристигне при нас, да направи тренировки с нас и тогава ще преценим.