Новото спортно-техническо ръководство на ОФК Пирин ЕООД Благоевград бе представено днес на нарочна пресконференция, състояла се на стадион "Христо Ботев".

Срещата уважиха и фенове на "орлетата", които дойдоха лично да чуят първите думи на новия старши треньор Неделчо Матушев. Освен него, днес като Спортен директор на клуба бе представен и бившето "орле" Ивайло Андонов. Новият управител на ОФК Пирин Венко Попов представи двете попълнения в спортно-техническия щаб, като изрази надежда, че отборът е намерил в тях правилните лица, които да се заемат със задачата – утвърждаване на Пирин в А група.

"Давам си сметка, че идваме в един клуб, в който треньори са били местни величия като Борис Ангелов, Борис Николов и Йордан Самоковлийски. Познава футболистите от региона и тези, които са в състава в момента, от работа ми в младежките национални отбори, когато винаги съм разчитал на кадри от югозапада. Първо ще се огледаме за футболист от тук и едва след това ще търсим нужни допълнения от цяла България" заяви Матушев. Той благодари на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, с който са имали сериозни разговори за целите и перспективите пред клуба и изрази надежда, че ще оправдае гласуваното доверие. Матушев също така обяви и един от помощниците си, които ще работят с него, като това е бившият национален състезател Николай Кръстев.

Ивайло Андонов поема поста Спортен директор, като основната цел е да подпомага в работата старши треньора. Той посочи причините за назначението, като основната е обединение на усилията в двете детско-юношески школи в Благоевград за реализиране и запазване на собствените кадри. На въпрос дали се очаква в скоро време като спонсор в клуба да се завърне бизнесменът Иван Чапов, управителят на Пирин Венко Попов лаконично отговори, че се водят преговори в тази насока и се надява те да имат положителна развръзка. Подготовката на Пирин ще започне в понеделник – 15 юни, като часът ще бъде уточнен допълнително. Очаква се е тимът да проведе подготвителен лагер – най-вероятно в Банско. Също така е предвидена и контролна среща с Левски София, но и за нея няма още фиксирана дата. Към момента има уредена само една такава – с Литекс Ловеч, на 24 юни, най-вероятно в Благоевград. /БГНЕС