Базил де Карвальо със сигурност ще вземе участие в мача на Локомотив Пловдив срещу Славия, ако БФС го картотекира в състава на „черно-белите” до края на седмицата. Това съобщи старши треньорът на „смърфовете” Неделчо Матушев на пресконференцията преди срещата с „белите”.

„Карвальо подписа договор и чакаме да бъде картотекиран в БФС. Ако това се случи ще разчитам на него срещу Славия”, коментира Матушев и не отрече възможността националът на Гвинея да започне като мача като титуляр с думите: „Всичко е възможно”.

Наставникът на Локо Пд определи Славия като непредвидим отбор, който разполага с футболисти, способни да решат всеки един мач.

„Съперникът ни е много непредвидим и не трябва да се заблуждаваме от двете им загуби. Те са сериозен отбор и разполагат добри футболисти, които могат да решат всеки мач. Знаем силните им страни и се готвим много сериозно за този двубой, защото Славия е отбор с традиции в българския футбол.”

Неделчо Матушев сподели още, че се надява събитията, свързани с клуба, от последната седмица да не се отразят негативно на футболистите.

„Силното представяне на отбора се дължи преди всичко на футболистите. Подкрепяни от феновете, момчетата направиха, така че мечтите на всички, които обичат Локомотив Пд да изглеждат реалност. Близо сме до целта, която сме си поставили и играчите трябва да се предпазят от напрежението. Нека то пада върху мен. Свикнал съм да се пишат подобни неща по мой адрес (б.а. спекулациите за уволнение) и досега съм се справял с всичко. През седмицата усетих настроение във футболистите и се надявам то да се пренесе и на терена срещу Славия”, каза Матушев.