Новото попълнение на Пирин Янко Сандански ще бъде в групата за мача срещу Монтана в неделя. Новината съобщи на пресконференция днес наставникът на „орлетата“ Неделчо Матушев.

"Янко Сандански изкара целият лагер през лятото с нас. Обстановката му е позната и няма никакви проблеми той да бъде в групата за мача", коментира Матушев. Той няма да може да разчита на по-трайно контузения Александър Башлиев. 

До последно под въпрос ще бъде и другият краен бранител Богомил Дяков, който също е с травма и за него буквално ще се преценява в неделя. Матушев призна, че очаква тежък мач срещу добър отбор.

"Отборът на Монтана се гради близо от две години. В него се надгражда и се взимат точните футболисти през всеки един трансферен прозорец. Така че наистина ще играем срещу добър отбор в неделя. Крайно време е и ние да спечелим победа и да почнем да вкарваме голове", коментира Матушев. 

Той определи като добър жребият за Купата на България, където благоевградчани ще играят срещу третодивизионния Несебър. Само три дни след гостуването на Пирин в Несебър предстои и шампионатен мач във Варна на Черно море. 

Ръководството на отбора още от сега планира кратък лагер между двете срещи край морето, за да се избегнат дългите пътувания.