Защитникът на Левски Симеон Иванов изненадващо е на път да премине в испанския Райо Валекано. Футболистът игра за последно в дублиращата формация на шампионите, а преди време беше част и от първата формация на „сините”.

От известно време Матераци е на проби в тима от Мадрид, а днес се съгласи да говори за Гонг.

„Първо поканата беше за една седмица, а тук ме докараха едни испански мениджъри. После треньорът каза, че му трябва още малко време, за да прецени, дали има бъдеще в мен. След това казаха, че искат да остана. Така че всичко вече е въпрос на преговори между двата клуба”, сподели за Гонг по телефона от Мадрид Симеон Иванов.

Снажният бранител допълни, че най-вероятно първо ще играе един сезон за дублиращия тим на Райо, за да научи езика и да свикне с начина на игра в Испания.

„По време на пробите тренирах с първия отбор. Нивото е много високо, все пак става дума за Испания. Не съм очаквал да се стигне до това нещо. Ние играем в дублиращия отбор, кой ще дойде точно нас да гледа”, продължи Иванов.

„Не знам защо не бях в първия отбор, просто така са решили треньорите. Хората са преценили, че съм за дублиращия отбор, значи така е било”.

„Всички хора, които са наясно със ситуацията, казват, че на 99 % ще подпиша с Райо Валекано, аз няма какво друго да ви кажа”, отговори Матераци за възможностите да се стигне до сделка между двата клуба.

„Аз съм доволен от престоя си в Левски. Все пак от малък съм израснал в този клуб. Каквото е станало, това е. Хубавите работи минават бързо. Две години и половина бях в първия отбор. Изкарах няколко подготовки с тях, това бяха незабравими моменти. Направих 4-5 подготовки с тях и това ми даде тласък нагоре за моите качества. Всичко това е благодарение на Мъри Стоилов”, каза Матераци.

Защитникът добави, че условията в Райо Валекано са доста по-добри от тези в България.