Старши-треньорът на Славия Мартин Кушев даде редовния си брифинг преди мач от първенството. На пресконференцията стана ясно, че отново едни от най-опитните футболисти на отбора няма да могат да вземат участие в предстоящият мач на „белите“ срещу Етър Велико Търново. Освен трайно контузените Дайсуке Мацуи и Чавдар Янков, мача пропускат Павле Попара заради болки в травмираното коляно и Иван Коконов, който има проблеми с глезена от мача с Лудогорец.

„Относно съперника - там станаха много промени. Имаше и треньорска рокада, което малко ни затруднява от към разузнаване, но успяхме да им наблюдаваме последния мач с Черноморец и добихме някаква представа. Футболистите на Етър ще са надъхани да се докажат и очаквам много здрав мач. Нямам представа какво е тревното покритие на техния стадион, което допълнително може да ни затрудни, но тези неща не трябва да ни притесняват.“

„Ние отиваме за трите точки, защото, както ви казах и преди, за нас вече всеки мач е като финал и точките са ни жизнено необходими. Искрено се надявам нападателите ми да почнат да вкарват, защото като ги погледне човек от страни са все голаджии. Говорил сам с всеки по отделно и вярвам, че пак ще почнат да бележат. В последните два мача създавахме много положения, но ни липсваше концентрацията пред гола, което в мача с Етър се надявам да подобрим“, завърши наставникът.