Старши треньорът на Славия Мартин Кушев даде редовния си брифинг преди мач от шампионата. Младият специалист разкри, че има напрежение в отбора, предвид слабите резултати напоследък. И вчера треньорското ръководство на тима е провело дълъг и сериозен разговор с футболистите, които не се представят добре в последните мачове. „Надявам се всички да са проумели каква е ситуацията и срещу Ботев Враца да подобрим играта си и да спечелим трите точки, защото те са ни жизненоважни“, сподели Мартин Кушев.

Ако се продължи със слабото представяне, ръководството на клуба обмисля да наложи и финансови санкции. „Признавам си, че в мача за Купата на България срещу Любимец не играхме добре, което беше необяснимо за мен. Казах им на футболистите, че съм крайно разочарован от тяхното представяне. Нямаме право да изглеждаме по този начин, а ние наистина не изглеждахме добре и аз си го признавам, казах го и на президента. Нямаме право на такова поведение и аз им казах на момчетата, че когато има цели, има и напрежение. Който не може да играе под напрежение - чао. Надявам се, че след вчерашния проведен разговор, ще излезем от тази кризисна ситуация“, сподели Мартин Кушев.

„В мача срещу Ботев Враца точките са ни жизненоважни, дори с цената на не е толкова хубава игра, но все пак искам да виждам едни агресивни хора на терена, което в последните мачове много ни липсва. Запознати сме с отбора на Ботев Враца, те са стабилен отбор, имат няколко добри изпълнители. Не очакваме лек мач, но ние стигнахме до там, че всеки мач е финал за нас“, добави треньорът.

„Относно контузиите, които ни сполетяха в последно време, какво ли не направихме - то бяха курбани, водосвети, клахме агне, но и това не ни помогна, защото и преди мача с Любимец, пак имахме проблеми. Сега се надявам да мога да ползвам услугите на Павле Попара и Уго Лопес. Надявам се вече да нямаме проблеми от това естество и лека по лека контузените да се връщат в игра“, завърши Мартин Кушев.