Мартин Кушев изрази надежда, че след неговата смяна отборът на Славия ще тръгне нагоре и ще подобри значително представянето си. По-рано днес стана ясно, че Кушев напуска "белите" след поредицата от слаби резултати през тази есен. Помощник-треньорът на Йордан Петков също вече няма да работи в клуба.

"Мотивите са ясни за всички - това са слабите резултати. Надявам се сега отборът да тръгне нагоре. Войнов и Захариев остават. На тях и на футболистите им пожелавам успех“, коментира Кушев.

„Продължавам да уважавам всички в клуба, тук съм получил много и оставам с много добро отношение. Невероятната серия без победа и вкаран гол е основната причина за напускането ми. И аз имам вина за нея, но не намирам обяснение“, добави вече бившият треньор на Славия.

„Следващите треньори трябва да преценят добре ситуацията и да не повтарят нашите грешки. Предстои ни много важен мач за купата на България. Дано има положителна промяна и дано отборът продължи напред в турнира.“

„Все още не се знае дали ще остана на работа в Славия. Ще говорим с президента по този въпрос. Ако има с какво да помогна, ще го направя. Ситуацията е много неприятна. Всеки треньор знае, че винаги си носи оставката в джоба. След всичките години извън България, бях отчужден от събитията. Може би има нещо сбъркано в цялата система. Трябва да се вземат мерки.“

„Футболистите на Славия трябва да разберат, че това не е случаен клуб. Някои от тях не разбраха къде точно играят. Мнението ми е, че имаме шансове да продължим напред за купата на България, въпреки огромното напрежение", каза още Мартин Кушев.