На специална пресконференция посветена на започващото този уикенд българско футболно първенство новият старши треньор на Славия Мартин Кушев разказа как е преминала подготовката на тима, както и своите очаквания от него.

„Доволни сме от свършената работа в предсезонната подготовка. Събрахме добри футболисти и мисля, че ще се представяме с успех този сезон. Искам още тази година да постигнем нещо, не да чакаме юбилея на клуба. Според мен Славия трябва и може да е в тройката на класирането. Промених малко схемата на игра, както и методиката на тренировки. От опита ми на играч знам, че най-важното в един отбор са дисциплината и уважението към клуба, съперника и съдиите. Поставени цели нямаме, но ние ще търсим максимума във всеки мач. Надяваме се, че с играта си ще върнем публиката на стадиона. За момента съм с двугодишен договор, но това не е от такова значение” сподели треньорът дебютант.

В първия кръг на новия шампионат „белите” гостуват идния понеделник на Левски, а ето какво каза за дербито Кушев: „Не деля мачовете на тежки и леки, всички са еднакви. За мен дербитата са хубаво предизвикателство. Ще искам от играчите ми да играят разкрепостено. На нас не ни липсва игрова подготовка, така че ще видим кой се е подготвил по-добре в понеделник”.