Отборът на Локомотив Пловдив победи с 1:0 Марек в мач от 16-ия кръг на А група. Двубоят се игра на стадиона в парк „Лаута“ под тепетата. Единственото попадение в срещата реализира Мартин Камбуров, който за пореден път донесе успеха за своя тим.

В заключителната част от срещата дупничани усложниха ситуацията си сами, след като останаха с човек по-малко, заради два жълти картона на Димитър Петков.

Домакините от Пловдив започнаха мача много по-убедително, с желание да открият резултата още в началните минути. „Смърфовете“ владееха топката много повече от своя съперник, но трудно успяваха да отправят удар в очертанията на вратата.

Под рамките на двата тима като титуляри дебют направиха Александър Витанов и Веселин Цветковски.

Единственият точен удар на Марек в очертанията на вратата на Локо Пд дойде едва в 67-ата минута, след като Еньо Кръстовчев насочи топката, но стражът на домакините се справи.

Само 60 секунди след това обаче Мартин Камбуров изпрати топката много технично във вратата на съперника за 1:0.

В 75-ата минута, в рамките само на две минути Димитър Петков получи два жълти картона и напусна терена.

През второто полувреме Бранимир Костадинов се появи на терена, като успя да раздвижи играта на своя тим и почти всички опасности пред мрежата на Марек бяха с негово участие.

В крайна сметка, Локомотив Пловдив взе трите точки от двубоя и вече има 19 точки и заема 9-ата позиция в подреждането. Марек е на предпоследната позиция с 12 точки.