Капитанът Пламен Крумов и Марсио се включиха в днешното сутрешно занимание на отбора проведено на стадион Черноморец, съобщиха от клуба. Двамата не играха в последните две срещи на тима срещу лидерите в класирането Левски и ЦСКА поради контузии.

Младежкият национал Атанас Фиданин обаче ще пропусне оставащите два мача поради травма в глезена на десния крак.

Крумов изигра последните няколко мача на обезболяващи инжекции и лекарският щаб реши да не рискува с усложняване на травмата му, като му даде десет дни почивка. Капитанът и голмайстор на тима вече се чувства добре и тренира на пълни обороти със съотборниците си. Очаква се той да няма проблеми и да изведе съотборниците си с капитанската лента в оставащите два мача до края срещу Вихрен и Литекс.

Марсио получи травма в 80-та минута на мача с Ботев Пловдив, но остана почти до края в игра, въпреки мускулното разтежение. Нещо повече, той дори отбеляза гол две минути преди края на редовното време, с който Черноморец поведе на „канарчетата” с 3:0. След това домакините доиграха мача с десет души, а гостите стигнаха до почетно попадение в даденото от рефера продължение. Марсио също се включи в тренировките на отбора и заяви, че се чувства добре, като болката от травмата е преминала и той няма проблеми с натоварванията и играта с топка.

Неприятната вест за Димитър Димитров е, че младежкият национал Атанас Фиданин най-вероятно ще пропусне оставащите два мача до края на първенството. Проблемът с контузения глезен на защитника се е задълбочил и мнението на лекарския щаб е, Фиданин да почива в оставащите два мача до края на сезона. Така за талантливия защитник сезонът приключва преждевременно.

След изтърпяно наказание в Черноморец за последните два мача се завръща и халфът Георги Караканов.

Програмата до края на седмицата включва едноразови тренировки на стадион Черноморец, които ще се провеждат сутрин от 10.00 часа. Двубоят с Вихрен Сандански е в събота от 18.00 часа на стадион Лазур в Бургас.

Междувременно стана ясно, че треньорите на Черноморец Димитър Димитров и Алекси Желязков ще пътуват до Сливен, за да изгледат един от решителните мачове за влизане в елитната група между отборите на Сливен и Несебър. Двамата ще следят изявите на двата отбора, които от следващия сезон могат да бъдат потенциални конкуренти на бургаския тим.

По този повод Димитров пренасрочи обичайната следобедна тренировка на тима за сряда сутринта. В същото време много от играчите на „акулите” ще изгледат днешния мач на стадион Лазур между Нафтекс и Бенковски Бяла.