Едно от новите попълнения на Левски бразилецът Марсиньо даде специално интервю за клубния сайт. Игралият за отборите на Сао Каетано, Сантос, Маритимо и Апоел Никозия полузащитник заяви, че е наясно с това, че от него се очаква повече и изрази готовност да даде всичко от себе си.

- Марсиньо, вече два месеца си част от Левски. Доволен ли си от престоя си на Герена?

- Чувствам се много добре в Левски. Това е голям клуб за България и има много добър отбор. Надявам се да продължаваме да играем добре в първенството и да постигнем нашата цел, която е ясна на всички – шампионската титла.

- За тези два месеца, откакто си в Левски, се случиха доста неща...

- Всичко това, което стана, е напълно нормално. Така е във футбола, понякога се случват добри неща, понякога лоши. За всички беше неприятно нашето отпадане в първия кръг на турнира Лига Европа, но трябва да знаят, че никой не е застрахован. Оттук нататък трябва да мислим за нашето представяне в шампионата. Смея да твърдя, че имаме много добър отбор, със силни футболисти и трябва да спечелим титлата.

- Каква е атмосферата в отбора?

- Настроението е добро, всички са усмихнати, шегуваме се.

- Феновете имат големи очаквания към твоята игра, имайки предвид качествата ти и визитката ти. Усещаш ли тази отговорност?

- Така е, чувствам всичко това, Левски наистина е гранд. Чувствам, че трябва да помогна на моите приятели в синия тим. Ще дам всичко от себе си, за да мога да помогна на съотборниците си и на клуба.

- Как се стигна до твоя трансфер в Левски?

- Моят мениджър ми се обади и ми каза за интерес от страна на Левски. Аз от своя страна се обадих на моите приятели. Звъннах на Маркиньос, който е сред тях, тогава играеше в ЦСКА. Той ми каза, че Левски е голям отбор в България. Не ми трябваше много да мисля, за да приема офертата и да дойда тук.

- Идваш от отбора на Апоел, който в последния сезон стигна до исторически четвъртфинал в Шампионската лига...

- Така е, постигнахме невероятен успех. Никога не съм мислил, че мога да играя на четвъртфинал, на „Сантяго Бернабеу” срещу Реал Мадрид. Изключително съм щастлив, всичко това бе невероятно. Имах нужда обаче да опитам нещо ново. Това е важно за всеки един футболист. Левски също е отличен тим. Феновете са темпераментни, както е в Бразилия и Кипър. Щастлив съм, че мога да бъда тук, в тази атмосфера. Както казах, публиката създава много добра обстановка. Аз чувствам нашите привърженици, те ни подкрепят постоянно, скандират през целия мач. С това много помагат. Всеки един футболист дава повече от себе си, когато усети подкрепата от трибуните.

- Успехът, който постигна с Апоел, наистина е впечатляващ – това ли е върхът в твоята кариера?

- Надявам се това да не е върхът в кариерата ми, тъй като искам да покажа много неща в Левски и да постигам по-големи успехи. Знам какво мога, знам в какво състояние съм и усещам, че мога да още повече отколкото досега.