Нигерийският футболист Маршал ще остане още няколко дни на проби в Ботев. Това съобщи старши треньорът на отбора Петър Пенчев. Маршал пристигна при "канарчетата" преди две седмици. Той бе препоръчан на президента на "жълто-черния" клуб Димитър Христолов от негови приятели – мениджъри. Вероятността обаче Маршал да остане в тима е малка с оглед на факта, че до края на първенството има само един месец и дори да бъде одобрен от треньорите няма време да му бъдат издадени необходимите документи.

Данъчни инспектори посетиха днес канцелариите на стадион "Христо Ботев", за да се запознаят с документите на ФК Ботев. Спортно-техническият директор в оставка Сава Савов сподели, че това е част от ревизията, която компетентните органи осъществяват през последните няколко месеца и няма нищо необичайно в техните действия. Самият Димитър Христолов смятал да посети Данъчна служба- Пловдив и да даде обяснения за финансовото положение на ръководения от него клуб.

Дълговете на Ботев към различни институции надхвърлят 2 милиона лева. Преди две седмици фенове на Ботев с помощта на депутата Яне Янев сезираха Прокуратурата, НАП и ДАНС за финансовите проблемите на клуба и деянията на Димитър Христолов. Междувременно се разбра, че президентът на "канарчетата" смята да продаде двама от водещите играчи на тима на софийски отбори. Той предложил Тодор Тимонов на ЦСКА , а Илиян Гаров на Локомотив /София/.

От управата на Ботев казаха още, че са се споразумели с БФС да си платят глобите от 41 000 лева с парите, които клубът има да получава от телевизионните права на мачовете си.