Локомотив София се наложи с 1:0 над Берое в мач от осмия кръг на А група. С успеха, „железничарите“ събраха осем точки, но въпреки това не успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите. Столичани само разминаха Нефтохимик, и се мръднаха от предпоследното място в елита. Берое остана с девет точки, над чертата, като със същия актив са още Славия, и Левски, но „сините“ тепърва ще играят своя двубой от кръга.

Маркиньос донесе победата на Локомотив, с петия си гол този сезон, с което се изравни с Тодор Неделев на върха в голмайсторската листа на А група.

Двата състава до голяма степен проспаха минутите от мача чак до последния четвърт час. Берое се сети да напада активно едва когато получи гол, докато Локо София бе малко по-съсредоточен в опитите си да стигне до попадение в хода на двубоя.

Гаел на два пъти през първото полувреме имаше шанс да се разпише, в 17-та и 32-та минути, но Благой Макенджиев бе на мястото си, за да спаси. Венци Христов бе най-дейният играч на Берое и през първото полувреме и след почивката, въпреки че така и не се справи с отбраната на домакините.

От началото на второто полувреме, Локомотив тръгна сериозно напред, окупира половината на гостите, но купищата изсипани топки и центрирания не водеха до някакви 100-процентови опасности.

В крайна сметка обаче, именно едно поредно центриране от корнер доведе до единствения гол в мача. В 77-та минута Том отклони с глава топката, след като тя бе изпратена от ъглов удар към далечната греда, кълбото стигна до Маркиньос, който от вратарското поле бе точен, също с глава.

Финалните 10 минути преминаха пред пеналта на Локомотив, след като Берое се сети да натисне по-солидно. Отново Венци Христов на три пъти стреля, Давид Каядо също тества Валентин Галев, но без успех.

Стражът на домакините можеше да сгреши фатално в 90-та минута, когато излезе малко неразчетено към точката на дузпата, изби лошо топката, тя попадна в играч на Берое, който успя да стреля, но Галев се реваншира и после изби по-добре, за да предотврати опасността, и така да приключат нещата успешно за Локо Сф.