Старши треньорът на Локомотив Пловдив Иван Маринов не пожела да коментира съдийството на двубоя със Сливен, като все пак разкри, че „смърфовете” ще пуснат жалба заради скандалното свирене на Ивайло Стоянов.

„След първите десет минути, в които проспахме две центрирания и допуснахме два много елементарни гола, се вдигнахме, държахме инициативата, доминирахме в по-голяма част от мача – особено в края на първата част и през цялата втора. Създадохме доста голови положения, бяхме длъжни да реализираме. В крайна сметка загубихме един изнервен и напрегнат мач”, коментира Иван Маринов на пресконференцията след двубоя, загубен от неговите с 1:2.

„Съдийството не коментирам, това не е в моите правомощия. Но реакцията на публиката е показателна. Отмениха ни чист гол на Митко Илиев. Има кой да коментира арбитъра. Само трябва да кажа, че ще има жалба от страна на нашия клуб заради днешната среща”, продължи старши треньорът на Локо Пд.

„Липсата на Даксон и Том се чувстваше днес, особено в нападение. Но другите играха с чувство и с желание. Просто може би нашият проблем – след успешна серия от три тежки мача, играчите ми не предполагаха, че ще допуснат такива елементарни грешки като при голове. Играхме мотивирано след това, но важен е крайният резултат. Има време до дербито, убеден съм, че и Даксон и Том ще са готови. В едно дерби винаги водещият фактор е мотивацията. Смятам, че игровото ни поведение е прилично. Предстоят ни пет работни до дербито. В четвъртък на пресконференцията ще имам повече яснота около състава”, завърши Иван Маринов.