Пловдивчанинът Атанас Маринов е вариант за вакантния треньорски пост в Ботев Враца, научи БТА. Бившият централен защитник на Ботев Пловдив от началото на 80-те години е бил предложен от водеща мениджърска агенция на новаците в А група.

Атанас Маринов има сериозен треньорски опит в Малта, а у нас е водил родния си Ботев Пловдив, както и юношеския национален отбор на страната.

Със сигурност обаче назначението на следващия треньор на Ботев Враца ще бъде през другата седмица. В предстоящото гостуване на Калиакра Каварна в 11-ия кръг тимът ще бъде воден от изпълнителния директор Пламен Николов и помощник-треньора Светлин Симеонов-Пинчера.

Бившият треньор на Локомотив Пловдив и младежкия национален отбор Неделчо Матушев пък е бил един от първите поканени на мястото на напусналия Атанас Джамбазки. Бургазлията обаче отказал предложението, тъй като очаква предложение от отбор от бившия СССР.

Както е известно, от снощи Атанас Джамбазки вече е треньор на шампиона Литекс. Вече бившият треньор на Ботев Враца обяви на снощната си кратка пресконференция в Ловеч, че предложението дошло преди 4-5 дни. Още преди да е изтекъл първия полусезон, Ботев Враца ще търси своя трети треньор.