От пресслужбата на Черно море разпространиха първото официално интервю на новия изпълнителен директор на клуба Марин Маринов.

 

-Г-н Маринов, как се роди идеята да поемете в свои ръце съдбата на ПФК Черно море?

 

 -Беше ми предложено от собствениците на клуба да стана част от Черно море и на провелото се годишно общо събрание, бях избран за член на Съвета на директорите и след това назначен за изпълнителен директор

 

-Какво наследство заварихте след оставките на старото ръководство?

 

  -След оставките на членовете на УС и НС разгледах обстойно отчетите на старото ръководство за периода 2004-2007 година и мога да ви уверя, че клуба е в добро финансово състояние и с всички футболисти са сключени дългосрочни договори.

 

-Помага ли ви в новото амплоа това, че сте бивш спортист и от най-ранна възраст сте свързан с Черно море, макар и като лекоатлет?

 

-Определено мога да кажа, че емблемата и Черно море не са ми непознати. Около 10 години съм се състезавал за този клуб, макар и като лекоатлет и затова смятам, че любовта ми към спорта ще допринесе за добрите резултати за в бъдеще.

 

-Първите ви впечатления от отбора бяха двубоите от Интертото, какво се промени за тези няколко месеца?

 

-Мнението ми за представянето на отбора в европейския клубен турнир е позитивно. Разгромихме на два пъти Македония Гьорче Петров и се представихме повече от достойно срещу италианския гранд Сампдория, но все пак остана една горчивина от това, че не можахме да ги елиминираме. В момента градим нов отбор с много нови попълнения и ще ни е необходимо време, за да изградим един наистина боеспособен тим, който да радва феновете и нашия град.

 

-Как оценявате селекцията и работата на треньора до момента?

 

-Мисля, че след края на полусезона класирането ни ще даде ясна представа за свършената работа от тях.

 

-Какво би ви задоволило в края на сезона?

 

-Моите и на колегите ми амбиции са естествено да се придвижим в челото на класирането, но затова е необходима добра игра, много голове и резултатите сами ще дойдат.

 

-По-нисък ли е бюджетът на клуба от миналата година?

 

-Появиха се много спекулации в пресата по този въпрос, но мога да ви уверя, че финансовото състояние на отбора е много добро и нека всички заедно да направим така, че най-старият футболен клуб да се превърне в един от водещите отбори у нас.