Изпълнителният директор на Ботев Пд Марин Бакалов поиска от Община Пловдив, на клуба да бъде предоставен терен за изграждане на поне едно изкуствено игрище, на което да се подготвят децата от школата на клуба.

„Искаме площ, на която да изградим поне един изкуствен терен за нашите юноши, защото е крайно време те да спрат да дишат прахоляка на неравните подобия на игрища, на които тренират години наред”, заяви рекордьорът по мачове в „А” група.

Това стана днес на среща между представители на пловдивската Община и хора от спортните клубове подготвящи се в комплекса около стадион „Христо Ботев”.

Общинарите поискаха от спортистите единна позиция за това кой ще стопанисва базата, когато тя бъде отдадена на концесия. Също така клубовете трябва да уредят правоотношенията си предварително, за да няма недоволни след като концесията стане факт.

„На този етап не мога да кажа кой точно ще кандидатства за концесията”. Ще говорим с г-н Христолов и тогава ще има повече яснота по въпроса. Мисля, че няма да имаме разногласия с другите клубове”, коментира Бакалов.