Новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив Марин Бакалов заяви, че е приел сравнително лесно новото предизвикателство след треньорската кариера. „Получих неочаквана покана за поста. Разговаряхме дълго с г-н Христолов и се разбрахме. Ботев се нуждае от подкрепа от всяко едно естество – публика, финансова и организационна. Все пак приемам офертата на родния ми клуб. Това не е Локомотив, за да се чудя”, коментира Марин Бакалов.

Рекордьорът по мачове в „А” група каза още, че целта на този етап е да се подобрят нещата в организационен план, а най-важната задача е свързана с победи в двете домакинства до края на полусезона.

„Нуждаем се от подкрепа на публиката. Нека томахавките бъдат заровени и феновете да ни подкрепят”, заяви Бакалов.

Относно отношенията със старши треньора на тима Тенчо Тенев и факта, че именно Бакалов го замени на поста в Спартак Пловдив. „С Тенев не сме имали проблеми. Това, че го смених в Спартак не мисля, че проблем, тъй като треньорската професия е такава”, каза бившия футболист и треньор на „канарчетата”.

Марин Бакалов разкри, че преди година и половина е имал разговори с президента на тима Димитър Христолов за старши треньор на Ботев. „Имах разговори, но тогава не приех, защото имах някои изисквания. Тогава те нямаха възможност да бъдат удовлетворени, а и исках да видя развитието в мъжкия футбол на юношите, които водих преди това”, допълни още Бакалов.