Новият собственик на Локомотив Пловдив Веселин Марешки заяви, че много се е надявал отборът да победи Локомотив София, но и равенството 1:1 е добър резултат.

„С едно-две изключение момчетата ми харесаха. През първото полувреме тотално надиграхме нашия съперник, а през второто играта бе равностойна. Смятам, че ако не бяхме допуснали изравнителния гол в края на първото полувреме, щяхме да победим“, коментира Марешки.

„Няма да говоря за съдийството. Искам да кажа, че съдиите са живи хора и могат да сбъркат. Мисля, че е време да се въведат технологиите. Те трябва да бъдат от полза на съдиите.“

„Много се надявах на една победа, но и това е добър резултат с оглед наследството, което получих. Приятно съм изненадан от голяма част от играчите“, добави новият бос на Локомотив Пловдив.

„Дългове има повече, отколкото ни бяха казали, когато решихме да поемем отбора. Искаме честна игра и това ще доведе до резултати. Публиката също е много мобилизирана. Със сигурност от Пловдив имаше повече привърженици, отколкото от София.“

„Реалните функционери си остават същите. Атанас Узунов остава начело, а Емил Велев остава старши треньор.“

„Очаквам в следващите два мача добри резултати. Няма как да съжалявам за решенията, които съм взел. Аз знам какво очаквам. Рискът винаги е премерен. Нека си пожелаем едно ново поколение, което да ни радва като това през 1994 година“, каза още Веселин Марешки.