„Няма да изоставя Варна, тук живея, оттук управлявам бизнеса си, това е моят град. Купих пловдивския клуб, защото Спартак не се продаваше.” Това каза пред Дарик Веселин Марешки, който наскоро стана собственик на футболния клуб Локомотив ПД, а веднага след това медиите започнаха да го спрягат за бъдещ кмет на Пловдив. Пред Дарик Марешки категорично отрече да има каквито и да било подобни амбиции, но потвърди плановете си да участва в парламентарните избори догодина.

Бизнесменът ще се яви в коалиция с парламентарно представена партия, разкри самият той пред Дарик. Още не е ясно как ще се нарича новата формация, но по всяка вероятност политическият партньор на Марешки ще бъде РЗС.

През 2007 година бизнесменът влезе в Общинския съвет именно като водач на листа на партията на Яне Янев, но година след това двамата развалиха отношенията си. По всичко личи, че им предстои нов мач като съотборници.

На въпрос на Дарик дали футболът няма да пренареди приоритетите му, Веселин Марешки отговори, че бизнесът винаги е бил на първо място за него, следван от политиката, която трябвало да подпомага бизнеса, и чак тогава се нарежда новата му страст. „Аз гледам на Локо ПД като на губеща фирма, която трябва да съживя, да помогна на отбора и феновете”, каза аптекарският бос. „Това е мой специалитет – купувам затънали предприятия с потенциал, вдигам ги на крака и те ми се отблагодаряват десетократно.”

Запитан дали ще инвестира в пловдивския футбол толкова средства, колкото Кирил Домусчиев вля в разградския „Лудогорец”, Марешки отговори, че няма такива намерения.

„Никога отношенията ми с Бойко Борисов не са били хладни”, каза още бизнесменът в отговор на въпрос на какво се дължи новото отношение на премиера към него година след като Марешки беше основен опонент на ГЕРБ във Варна. „Тогава аз играх срещу Кирил Йорданов, не срещу ГЕРБ. А те тепърва ще осъзнават каква грешка направиха във Варна.”

Марешки нито потвърди, нито отрече дали самият той ще се кандидатира за депутат догодина, но по аптечната му мрежа в града вече се разпространява допитване, в което той е очертал основните си цели, без да уточнява намеренията си за влизане в законодателната власт.

В листовката се казва:

„Аз съм Веселин Марешки и открито отказвам да съм безучастен. Затова посочвам фактите, които не мога да търпя и са по моите сили и умения да променя.

Държавата има нужда от:

•    Медикаменти по Здравна каса по-евтини с 30 до 70% чрез спиране източването на НЗОК

•    Добро здравеопазване с безплатни лекарства в болниците

•   Достъпно лечение без нужда от унизителни кампании за събиране на средства"

В допитването са посочени още национални проблеми, които Марешки има амбицията да решава.

„Нашата политическа формация ще има изненадващо добър резултат на парбламентарните избори. Вярвам, че ще бъдем в Топ 3”, категоричен беше Марешки пред Дарик.