Марек победи Видима с 2:1 в среща от 16-я кръг на А група. Иво Паргов се превърна в герой за домакините, след като отбеляза и двете попадения за своя тим, а победния гол падна в 80-та минута след изпълнение на дузпа.

Въпреки че Видима Раковски откри резултата, гостите не успяха да задържат преднината си и допуснаха Марек да обърне и да се поздрави с крайния успех.

След почивката мачът се разви главоломно. В 55-та минута Писаров овладя топката в наказателното поле и със силен шут простреля вратаря на домакините. В 69-та минута Дани Младенов подаде на Иво Паргов, който изравни резултата за 1:1.

Решителна за развоя на срещата се оказа 78-та минута, когато главният рефер Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на Марек, след като Паргов бе съборен в наказателното поле. Две минути по-късно потърпевшият изпълни наказателния удар и оформи крайния резултат 2:1.

След този успех Марек заема 11-о място в класиране, преди да са се изиграли всички двубои от 16-я кръг. Видима Раковски пък остава на последното място и много утежни ситуацията си за оставане в елита, след като отборът има едва 8 точки в актива си.