Локомотив София постигна важна победа с 2:0 срещу Пирин в мач от 21-я кръг на А група. По този начин “столичните железничари” се завърнаха на четвърта позиция и вече са само на две от третия ЦСКА.

Локомотивци изиграха най-силния си мач от началото на втория полусезон и логично стигнаха до победата, която можеше да бъде и с по-изразителен резултат.

Мачът бе динамичен, а двата отбора играха открито и създадоха доста интересни положения пред двамата вратари.

Домакините успяха да поведат в резултата в 43-та минута, когато Марчо Дафчев изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Аршинков за 1:0.

Локомотив София удвои своята преднина в 59-та минута, когато след бърза контраатака Марчо Дафчев изскочи зад отбраната на Пирин, след което преодоля вратаря Аршинков и на празна врата вкара за 2:0.

В 89-та минута Добрев центрира в наказателното поле на Пирин, където Иво Иванов бе оставен непокрит на празна врата и стреля с глава, но прати топката в напречната греда.

След тази победа Локомотив София се намира на четвърто място с 37 точки и е с две по-малко от третия ЦСКА. Пирин остана на петнадесета позиция с 15 точки.