Халфът на Локомотив Сф бе определен от специалистите за №1 в 21-вия кръг на „А“ група за двата си гола срещу Пирин, с които донесе победата на своя тим с 2:0. Дафчев получи 10 гласа, следван от Дончо Атанасов от Черно море /8/, Иван Чворович от Миньор /2/ и Иван Райчев от Калиакра /1/. Футболистът получава наградата на в. „Футбол“ и „Пресклуб България“ за трети път в кариерата си.

„Искрено се надявам да победим Локо Пд в неделя или като минимум поне да не загубим мача. Смятам, че Литекс и Левски са двата ни сигурни евроучастника, а за останалите две места Локомотив Сф се бори с още няколко отбора – ЦСКА, Локо Пд, Черно море и Славия“, сподели Дафчев.

Той сподели, че се дразни от определението „ветеран“, което му лепнали още, докато бил на 25-26 години. „Сега – да, вече съм преминал 30-те, но не виждам защо трябва само млади да играят. Нали те могат да научат нещо от по-опитните футболисти. Има едно банално клише, но то е вярно – има можещи и неможещи“, добави локомотивецът.

„Време е да спрем да се тюхкаме, че при нас вече не са Цецо Генков и Дерек Асамоа. Те са безспорно добри футболисти, но няма как да се върнат при нас. Убеден съм, че нашите нападатели имат психологически проблем, затова не бележат. Той ще изчезне в момента, в който вкарат един-два гола.“

Запитан дали е участвал в мач, в който неговият отбор е бил стимулиран от трети тим, който има интерес, Дафчев отвърна: „Спомням си само за един такъв мач. Докато играех за Ботев Пд в шампионската година на Локо Пд, в дербито на Пловдив получихме завишени премии от Левски, затова че измъкнахме хикс. Но мисля, че това е нормално и е в реда на нещата“, завърши футболист № 1 за 21-вия кръг.