Контузеният халф на Локомотив София Марчо Дафчев призна, че няма да излезе на всяка цена в дербито срещу Левски.

„Пожелавам си тази контузия да отмине бързо. Точно въпросът дали ще играя срещу Левски, ми изяжда главата. Правя всичко възможно, което зависи от мен. Докторът на националния отбор Мишо Илиев твърди, че много трудно ще съм готов за мача. Миналата година имах подобна контузия, която трябваше да отшуми за около десетина дни, а аз почивах четири месеца. Не искам и да си помислям за такива неща. В сряда или в четвъртък ще провокираме контузения крак, за да видя дали мога да играя с Левски. Ако се решаваше титлата, бих излязъл на всяка цена, но сега не бих рискувал”, обясни опитният полузащитник на Локомотив, който беше награден за футболист на 12 кръг в А група.

„Отборът се подготвя да победи Левски, но на този въпрос ще мога да ви отговоря в събота, около четири и петнайсет”, каза още Марчо Дафчев.

Футболистът на столичните „железничари” определи себе си, като не особено голям късметлия. Дафчев не скри, че понякога са му минавали мисли и за отказване от футбола, заради много контузии. Все пак майсторът на преките свободни удари изрази надежда, че ще играе поне още три сезона.