Два кръга преди края на първенството четири отбора са кандидати за четвъртото място в класирането, което евентуално може да класира един от тях в Лига Европа. Това са Локо Сф, Черно море, Локо Пд и Берое, които са вместени в рамките на 4 точки. Ако пък Славия спечели Купата на България, „белите“ ще станат последният ни участник в евротурнирите.

В предпоследния кръг Локомотив Сф приема Литекс, който е на крачка от нова шампионска титла. Халфът на железничарите Марчо Дафчев даде интервю пред Гонг, в което сподели своите очаквания.

„Вътрешното ми предчувствие е, че ние ще се класираме. Не знам, може и да съм пристрастен, но вътрешно така усещам нещата. Не очаквам помощ отникъде, но ако Миньор играят за честта си срещу Черно море, съм сигурен, че варненци много трудно ще ги победят в Перник. Наистина, в момента българските отбори нямат нужната класа и според мен, най-много един от тях да се класира за групите в Лига Европа. Четвъртото място в класирането и евентуалното участие в евротурнирите е по-важно за финансовото състояние на клубовете. Що се отнася до Литекс, ако излезем мобилизирани може и да постигнем нещо, но това ще се знае утре в 19.45. Аз лично съм вкарал немалко голове на Литекс, но отдавна не съм го правил “, сподели Марчо Дафчев.