Новакът в елита Хасково картотекира още един футболист вчера, но той всъщност не е нов. В тима се завръща нападателят Петьо Николов, който бе освободен миналата пролет, пише сайтът "Новинар Юг".

"Той ще е необходим най-вече за дублиращия отбор, където също трябват добри футболисти", каза спортният директор Николай Топузаков, който в сряда е вписал Николов в "червено-белия" клуб в БФС.

След тренировката в сряда окончателно стана ясно, че от групата за мача с ЦСКА в неделя отпада Дончо Атанасов. Крилото се оплаква от разтежение на бедрен мускул. Първоначалните прогнози бяха за бързо възстановяване, но те не се оправдаха.

"Не си струва заради един мач да рискуваме здравето на футболиста, когато напълно се възстанови отново ще играе", каза старши-треньорът на Хасково Димчо Ненов.

Нападателят дори не участва в тренировките на отбора, за да не се влоши контузията му. Всъщност става въпрос за стара травма, която се е обадила по време на двубоя с Локо Пловдив. Това е била причината той да бъде заменен от наставника на "червено-белите".

Няколко са вариантите за заместник на опитния футболист. Най-вероятно вместо него като титуляр да започне Деян Лозев, който влезе през второто полувреме и вкара страхотен гол на Локомотив. В групата се връща и Владислав Узунов, който изтърпя наказанието си от една среща заради получените два жълти картона при гостуването на Марек.

На вчерашната тренировка се появи Вълчан Чанев, който пропусна цял месец заради болки в кръста. Хасково ще пътува събота за София, а мачът е в неделя от 20 часа на "Армията".

За столицата ще тръгнат две групи запалянковци – едните ще подкрепят гостите, а другите ще викат за цесекарите. Очаква се привържениците, които ще подкрепят хасковлии да бъдат около 50. Има и трета групичка, която пък ще пътува за Стара Загора, за да подкрепя Левски срещу Берое.