Старши треньорът на Берое Александър Димитров заяви, че Жуниор Мапуку никога не е стоял на дневен ред пред клуба.

„Вижте, аз не мога да адмирирам това, че ще напуснеш клуба със скандал и после ще искаш да се връщаш. Не го разбирам. Да, има качества, но аз поговорих с някои от състезателите, за да разбера как се е държал в съблекалнията, как се е държал в тренировъчния процес и това, което чух мен не ме задоволява. Като качества не споря – бил е добър футболист, но не е важно какъв си бил, а какъв си. Пожелавам му успех. Да, ще търсим нови попълнения. В тази контрола видях някои неща, които не ми харесват. Ще търсим нови хора, но не много. Колкото за Мапуку – никога не е стоял на дневен ред“, коментира Димитров.

„С оглед на това, че за 60 минути вкарахме само 1 гол мисля, че можем да засилим офанзивната мощ на отбора. Имаме нужда“, добави треньорът на Берое.

„Салим Керкаре контузен и дълго се лекува от тази контузия, която е тежка. Нека се възстанови и мисля, че ще искам да го видя, защото за него знам, гледал съм го, той е един от добрите футболисти. Добър характер е и никога не е правил проблем. Дано се оправи бързо и ще искаме да го видим. Контузията все пак е тежка, сложен ппроцес, операция втори път и ще му трябва време, а ние нямаме никакво време.“

„Стивън Петков тренира с нас. Договорът му изтича догодина. Или ще го преотстъпим или ще разтрогнем с него. Той е с много наднормено тегло. По-добре да му се даде шанс. Да отиде да се развива и трябва да намери място, където ще играе. Не ми влиза в плановете чисто по спортно-технически причини. Тук е далече от състезателите, които имаме“, каза още Александър Димитров.