Нападателят на Литекс Миро Манолов отговори на нападките на Лудогорец срещу Литекс и персонално към него, в които разградският клуб определя оранжевите футболисти като “грубияни” и “касапи”. Юношата на ЦСКА говори пред официалния сайт на ловчанлии.

“Тези епитети и провокации не правят чест на Лудогорец. Изкарват ни едва ли не някакви престъпници, които са  на терена с мисълта да осакатяват и убиват съперника. Не е сериозно това да се говори за Литекс. В подобни дербита е нормално да има по-оспорвани и твърди единоборства, но бъдете сигурни, че никой не действа  преднамерено да застраши здравето на съперника.Все пак сме колеги и с футбола си изхранваме семействата”, заяви Манолов.

“Аз много съм патил, бил съм години извън футбола заради тежки травми, но винаги съм го приемал като част от играта и никога не съм си позволил да обвиня някой. Младият Антон Недялков от нашия тим бе контузен от Милисавлевич и вече близо 4 месеца се възстановява, но момчето не прояви злоба и го приема като малшанс. Бодуров бе като след боксов мач във Варна, но и той една лоша дума не каза за играч на Черно море. Други момчета също бяха извън терена немалко време заради травми и операции, но всички стискаме зъби и никой не вика журналисти в съблекалнята да хленчи. Защото футболът е мъжа игра, за мъжкари…”, заяви таранът на ловчанлии

“Специално за последния мач в Разград, искам да кажа следното. Първо, наистина не чух сигнала на съдията и затова продължих да играя. И второ – тази рана на Кайсара няма как да е от моя фаул. Вижда се на повторенията къде отива крака ми след шпагата, а после къде е раната. И ако е толкова тежка и жестока, как той след 30 секунди става и продължава мача, без никакви болки и оплаквания. После му се извиних два пъти, той нищо не каза и всичко беше ок… И изведнъж се почнаха едни приказки, едни обиди…Ние градим имената си с години, малко или много сме си извоювали авторитет с показаното на терена и сега не приемаме да ни принизяват до някакви “касапи”. Литекс е доказан пример и модел в българския футбол, налага млади футболисти, дава немалко национални състезатели и такива крайни квалификации са най-малкото неетични и неуместни”, завърши Манолов.