Бившият футболист на португалските грандове Порто, Бенфика и Спортинг, Челси, Динамо Москва, Атлетико и Интер – Маниш даде интервю специално за Гонг. Португалецът е в България, за да посети утрешната среща между Локомотив Пловдив и Левски. Той е добър приятел с боса на домакините Константин Динев. Ето какво заяви за визитата си у нас Маниш, който е един от най-солидните халфове на Португалия през последното десетилетие.

-Г-н Маниш, защо сте тук в България?

-Дойдох тук по покана на президента /Коко Динев/, искам да посетя клуба му, да наблюдавам утрешната среща. Ще си поговорим за различни неща за футбола, това са нормални неща, когато двама души харесват футболната игра. Ние сме ентусиасти на темата футбол.

-Какво мислите за г-н Динев, който явно ви е приятел?

-Много ми е приятно да се видим, цял ден сме заедно, говорим за футбол. Той е симпатичен човек, който в момента поставя основите на хубави футболни неща.

-Познавате ли се със Сержиньо от Локомотив, който също е португалец?

-Да, вече успях да посетя тренировката на отбора, поговорих със Сержиньо. Той е добър играч, който пробва възможностите си в чужбина. Това е причината да е тук в България.

-Възможно ли е вие да заиграете в Локомотив Пловдив?

-Не, не сме говорили по този въпрос. Ние разговаряме по много футболни въпроси. Разбира се, човек не знае какво му е бъдещето. На практика обаче разговорите ни не са в тази насока. Казах ви, че съм просто на една визита при президента на Локомотив, който е мой приятел. Искам да му донеса и късмет в утрешната среща.

-Утре ще гледате мача между Локомотив Пловдив и Левски, познавате ли двамата португалци в Левски – Нуно Пинто и Кристовао Рамос?

-Познавам ги като имена, защото сме колеги – футболисти. Не сме приятели, но знам футболистите, които са правили добри сезони. Познавам като цяло отбора на Левски, защото имах възможност да играя срещу тях миналата година с екипа на Спортинг Лисабон. Това не е новина, че ги познавам, защото благодарение на футбола, познавам българските тимове. Футболът ни дава шанс да познаваме много хора.

-Миналата година паднахте в София от Левски, какви спомени имате от тази среща?

-Сещам се за мача, но ние нямахме големи интереси свързани с тази среща. Ние вече се бяхме класирали във фазата на елиминациите. Това беше игра, в която треньорът ни даде възможност на доста футболисти, които не играеха много. От друга страна, Левски игра много силно в този мач.

-Времето беше много лошо, помните ли?

-Без съмнения, времето беше ужасно. Това затрудни всички допълнително, но пак казвам, този мач не ни беше от огромно значение, тъй като вече се бяхме класирали напред.

-Искам да ви попитам, дали запазихте контактите си с вашия бивш треньор Жозе Моуриньо, който стана шампион и на Испания?

-Да, да поддържаме връзка, даже успях да му честитя титлата. Радвам се, че спечели и с Реал Мадрид. Той свърши отлична работа, а и по принцип този човек е роден победител. Този човек 24 часа мисли само за футбол. Моуриньо е човек с характер присъщ за Реал Мадрид.