Само гол не достигна на Монтана да сътвори „чудото” в мача от 9-я кръг на А група срещу Локомотив Пд, въпреки това „смърфовете” се наложиха като гост с 3:2.

Домакините губеха на полувремето с 0:3, но успяха да се върнат в мача до 2:3 с две попадения на Луис Едуардо. Силите им обаче така и не стигнаха за повече попадения, за да измъкнат точка от срещата, макар че бразилецът бе много близо до трето попадение, след като веднъж уцели и гредата.

Още в 10-та минута Локомотив Пловдив поведе, след като с левия крак Дани Кики се разписа за 1:0. Само 120 секунди по-късно Даксон да Силва удвои за 2:0 след чудесна контраатака на гостите от Пловдив.

В 39-та Локомотив направи резултата класически. След удар на Даксон, топката се удари в напречната греда, а след това и в тялото на вратаря Цанков, за да се окаже в мрежата на домакините за 3:0.

След почивката Локомотив Пловдив се успокои, което можеше да им изиграе лоша шега. В 61-та минута влезлият като резерва на почивката Луис Едуардо реализира с глава за Монтана и намали на 1:3. Само шест минути след това бразилецът отново вкара и направи резултата 2:3.

Малко по-късно Луис Едуардо пропусна да оформи своя хеттрик, след като уцели гредата. Това беше и шансът на домакините да стигнат до точката, но за радост на „смърфовете” те си заминават за Пловдив с пълен актив от този мач. Така Локомотив вече заема 13-о място с 8 точки, докато Монтана е на 11-о с 10.