Пирин Гоце Делчев завърши на равно 2:2 с Етър Велико Търново в мач от 19-я кръг на А група. Головете за Пирин отбелязаха Хазуров в 52-ата минута и Алба в 60-ата минута. За Етър точни бяха Ришолт 21-ата минута и Каралсон 92-ата минута.

Двубоят, който се състоя на Градския стадион в Гоце Делчев предложи емоции и хубави, и запомнящи се отигравания за радост на онези около 1500 зрители, които бяха избрали да посетят тази среща.

Резултатът бе открит от Етър в 21-ата минута на мач. Тогава ъглов удар и лошо отбита топка дадоха възможност на Ришолт да нацели сглобката на вратата на Филипович. Топката бе изчистена отново в ъглов удар. След неговото изпълнение Ришолт се оказа на най-съобразителен и откри за 1:0.

По-малко от десетина минути след тази ситуация Шайтех впечатли публиката, след като със серия от невероятни финтове размина трима бранители в зелено и остана очи в очи срещу Абдиков, но стражът на Пирин отрази удара му.

До края на полувремето, Пирин се опита да върне гола пасив, като само 4-5 минути след гола, организира великолепна атака. Витанов пусна хубав пас към Алба, който отправи великолепен диагонален удар по земя от 15 метра, който обаче мина на сантиметри от гредата.

Домакините вдигнаха оборотите и това даде резултат. В 52-ата минута Фиданин намери добре влезлия като резерва Хадзуров, който стреля с глава. Филипович отби, но топката попадна отново в Хадзуров, който с тяло направи 1:1. 8 минути след това пробив от дясно на Дреновички завърши с центриране и гол с глава на французина Алба – 2:1

В самия край на мача Етър изравни. Фей пое топката пусна пас към Карлсон, а той направи 2:2. При тази ситуация останаха много съмнения за засада и затова имаше бурни протести от страна на домакините.

При така развилата се ситуация, Пирин е 9-ти с 23 точки, а Етър е в зоната на изпадащите, 15-ти, с 15 точки.