Черно море постигна минимална, но важна победа с 1:0 над Беласица пред близо 3000 души на стадион „Тича” в морската столица.

Единственото попадение в мача стана факт в седмата минута, когато след центриране на Слави Жеков от дясно, топката рикошира в главата на Личков и се оплете в мрежата на вратаря Бахтерлиев.

До края на първото полувреме „моряците” диктуваха събитията на терена, като по-често владееха топката, но трудно стигаха до чисти стрелкови позиции.

През втората част картината на терена не се промени особено. С пропуски за домакините се отличиха Маркос Да Силва, Масена Моке, Жеков, както и резервата Мартин Христов.

Гостите от Петрич решиха да погледнат към врата на домакините едва в заключителните десетина минути на срещата. Натискът, който те упражниха обаче, бе по-скоро хаотичен, и не доведе до точен удар в рамката на вратата на Краси Колев.

Съдията Стоян Алексиев изнерви до краен предел феновете на Черно море с някои свои спорни отсъждания. В края на срещата част от публиката скандираше „Мафия”.