Новото попълнение на Локомотив Сф, македонецът Мариян Андонов, от два дни влезе и в друга роля, освен на футболист – на разузнавач за „железничарите” преди двубоите с Металург Скопие в Лига Европа.

26-годишният централен нападател е висок 189 сантиметра и на него ще се разчита да засили яловата през пролетта атака на локомотивци. Андонов от доста години притежава и български паспорт, като дори за известен период е играл във Вихрен Сандански. Футболистът е бил в продължение на 3,5 години в редиците на Хайдук Сплит, играл е и в първенството на Босна и Херцеговина, преди да се завърне в родната Македония. От тамошния Работнички Скопие през това лято Андонов бе купен от софийския Локомотив.

През зимата в Анталия новата придобивка на „червено-черните“ вкара гол за Работнички при победата с 1:0 над новия си тим Локомотив в контрола. „Помня добре този мач – сподели за Гонг Мариян Андонов. - Тогава имах шанса да вкарам от дистанция 30 метра. Локомотив игра по-добре от нас и имаше своите положения, но не успя да ги реализира, което очевидно е проблем за тима. Много съм доволен от краткия си престой до момента в отбора, а от тренировките, които проведох, съм обнадежден. Специално искам да благодаря на Николай Гигов и Иво Тонев.“

Македонецът естествено коментира и съперника на Локо Сф в Лига Европа, който той познава много добре. „Мисля, че ще победим Металург Скопие. Запознат съм отлично с манталитета на маекдонските отбори и затова вътрешно съм убеден, че ще отстраним този съперник“, завърши Андонов.