Българският национал Тодор Неделев със сигурност няма да играе за Майнц през пролетта на този сезон. Това разкри главният мениджър на клуба Кристиан Хайдел, но не обяви къде ще пусне бившия футболист на Ботев. 

Въпреки че "канарчетата" открито заявиха интерес към него, вероятността той да се завърне под наем там е никаква. От Майнц обявиха, че по-вероятно е да го дадат на отбор от Втора Бундеслига, като най-близо до подписа му е Дуисбург, на който начело е българинът Илия Груев. 

"Тодор има силни качества, но ще му се наложи да смени атмосферата. През лятото се убедихме, че има защо да го задържим, но сега трябва да играе другаде. Вероятно ще го дадем под наем, но се чудим дали да е само до лятото или за година и половина", сподели Хайдел пред "Кикер". 

Откакто дойде в Майнц преди две години, Неделев почти не е участвал в Първа Бундеслига. Той се подвизаваше предимно във втория отбор, а договорът му е до 2018 г. и от отбора искат да разчитат на него занапред, затова ще го пуснат в сравнително силен отбор да се обиграва и да развива качествата си.